Warning: Undefined array key "idobj" in C:\inetpub\wwwroot\knihy.knihkupec.cz\index.php on line 49
 CHEMIE NA TALÍŘI | Knihkupec.cz

CHEMIE NA TALÍŘI

CHEMIE NA TALÍŘI

podrobnosti

Autor: Dvořák Ondřej
Nakladatel: GRADA Publishing
EAN: 9788027128815
Žánr: Kuchařky
Stav: Není skladem
Běžná cena:399 Kč
AKČNÍ CENA:340 Kč

Anotace/popis knihy

„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné! Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.

Kontaktujte nás

Nejrychlejší cesta, případně využijte odkaz KONTAKTY.

Adresa

28. října 50
741 01 Nový Jičín